Heerlijk uit eten bij Restaurant De Kriekel

Een culinaire belevenis in Heelsum

Reserveer een tafel


Restaurant De Kriekel

De chef-kok en keukenbrigade laten zich bij het samenstellen van de menukaart inspireren door de seizoenen en dagverse producten. Kies bij het diner een overheerlijke en bijpassende wijn uit het gevarieerde aanbod met enkele onbetwiste toppers. Gerechten bereiden met respect is de kernkwaliteit van Restaurant De Kriekel. Er wordt gebruik gemaakt van klassieke methoden, maar met volop moderne invloeden. Kortom, ieder gerecht wordt zo samengesteld dat het een ware smaaksensatie is.

Openingstijden:

  • Ontbijt: 07:00 - 10:00 (ma-vr) | 08:00 - 10:30 (za-zo)
  • Lunch: 12:00 - 17:00 
  • Diner: 17:00 - 21:00 
  • Late night snack: 21:00 - 23:00 

Sfeerbeelden van Restaurant De Kriekel

Menukaart

 


 

Lunchkaart

Brood & Co

  • CARPACCIO Dun gesneden rundermuis, Grana Padano, pittenmix, rucola en pesto mayonaise13,50
  • PULLED ZALMMet topping van kappertjes en kruidensla 14,50
  • GEGRILDE GROENTENGegrilde seizoensgroenten met feta, frisse sla, hummus, bosui en avocado11,50
  • CLUBSANDWICH CLASSICGegrilde kip, bacon, ei, tomaat en mesclun sla14,00

Lekker voor erbij

  • BROODPLANKJE Vers afgebakken brood met kruidenboter en aioli6,50
  • AMBACHTELIJKE FRITES Met mayonaise 4,50
  • SEIZOENSSALADE Salade met ingrediënten van het seizoen4,50

Soepen

  • POMODORISOEP Soep van pomodori tomaat met pesto 8,50
  • SOEP VAN HET SEIZOEN Seizoensgebonden wisselende soep 8,50

Warme lunchgerechten

  • 12-UURTJE Ambachtelijke rundvleeskroket, mini uitsmijter, pomodorisoep en salade14,00
  • KLASSIEKE UITSMIJTER 3 Spiegeleieren met boerenachterham en jonge kaas11,00
  • KROKETTEN OP BROOD2 Ambachtelijke rundvleeskroketten geserveerd met mosterd11,00
  • KLASSIEKE BOERENTOSTI Boerenachterham, kaas en ketchup8,50

Lunchplates

  • BALINESE SATÉSCHOTELGegrilde kipstukjes met cassave, crispy topping, atjar en Balinese pindasaus19,50
  • FISH & CHIPS Kibbeling van kabeljauw met gegrilde citroen en ravigottesaus19,50
  • FLETCHER OLD BURGER100% Runderburger op een demi-brioche bol met Old Amsterdam, krokante cheddar-uienchips, avocado en tomatensalsa 19,50
  • NOFISH BURGERVeganistische visburger op een zeewier bun met avocado, tomatensalsa en sla19,50
  • VEGGIE TACO'STaco's gevuld met 'no beef' slices, avocado, rode kool en bosui14,50

SALADES

  • CAESAR Gegrilde kip, bacon, ei, Grana Padano en Caesar dressing 16,50
  • ZALM & GAMBA Frisse salade van pulled zalm en gebakken gamba's met crème fraîche, wakame en cornichons17,50
  • CARPACCIO Dun gesneden rundermuis, Grana Padano, pittenmix, mesclun en truffelmayonaise 16,50
  • GEITENKAASRijkgevulde salade met rode biet, gegratineerde geitenkaas met honing en walnoten15,00

Zoete trek

  • SORBET Verschillende soorten ijs met vers fruit en luchtige sabayon 10,50
  • DAME BLANCHE Vanille-ijs op chocoladecrumble, pure chocoladesaus, chocoladekletskop en slagroom 9,50
  • CHOCOLADE BROWNIEGeserveerd met coulis van rood fruit en slagroom5,50

Dinerkaart

Lekker vooraf

  • BROODPLANKJEVers afgebakken brood met kruidenboter en aioli6,50

Soepen

  • POMODORISOEPSoep van pomodori tomaat met pesto8,50
  • SOEP VAN HET SEIZOENSeizoensgebonden soep8,50
  • BISQUEBisque van schaaldieren met garnalen en kruidenroom9,50

Voorgerechten

  • CARPACCIODun gesneden rundermuis, Grana Padano, pittenmix, mesclun en pesto mayonaise14,50
  • BURRATABurrata met gemarineerde watermeloen, gepofte trostomaat en limoenzestes14,50
  • ZALMHuis gemarineerde zalm met zoetzure komkommer en dille-mosterdmayonaise 14,50
  • VITELLO TONNATODun gesneden kalfsmuis met tonijnmayonaise, ansjovis en rucola13,50

Lekker voor erbij

  • AMBACHTELIJKE FRITES Met mayonaise4,50
  • SEIZOENSSALADESalade met ingrediënten van het seizoen4,50

Hoofdgerechten

  • BAVETTEGegrilde runder bavette met gebakken paddenstoelen en rozemarijnjus22,50
  • EENDKrokant gebakken eendenborstfilet en zwarte peper met een saus van Amarenen en Kriekbier24,50
  • KABELJAUWGebakken kabeljauwfilet met kruiden-amandelkorst en sjalottensaus22,50
  • FREGOLARomige fregola met gefrituurd ei en geglaceerde groenten22,50

Fletcher plates

  • FLETCHER OLD BURGER100% Runderburger op een demi-brioche bol met Old Amsterdam, krokante cheddar-uienchips, avocado en tomatensalsa 19,50
  • NOFISH BURGERVeganistische visburger op een zeewier bun met avocado, tomatensalsa en sla 19,50
  • BALINESE SATÉSCHOTELGegrilde kipstukjes met cassave, crispy topping, atjar en Balinese pindasaus19,50

Maaltijdsalades

  • CARPACCIODun gesneden rundermuis, Grana Padano, pittenmix, mesclun en ambachtelijke pesto 20,50
  • CAESAR Gegrilde kip, bacon, ei, Grana Padano en Caesar dressing20,50
  • ZALM & GAMBA’S Frisse salade van pulled zalm en gebakken gamba's met crème fraîche, wakame en cornichons 21,50
  • GEITENKAASRijkgevulde salade met rode biet, gegratineerde geitenkaas met honing en walnoten 19,00

Desserts

  • KAASPLANKJEDiverse binnen- en buitenlandse kazen, rozijnenbrood en appelstroop14,50
  • DAME BLANCHE Vanille-ijs op chocoladecrumble, pure chocoladesaus, chocoladekletskop en slagroom9,50
  • SEMIFREDDOVanille semifreddo met biscuit van hazelnoten en een coulis van bramen9,50
  • PARFAITFrambozenparfait met hangop van Griekse yoghurt9,50
  • ANANASGemarineerde ananas met chocoladeschotsen en ijs van aardbeien en Madam Jeanette9,50

Kinderkaart

Kleintje vooraf

  • MINIBROODJEMet diverse smeersels3,50
  • TOMATENSOEP Soep van pomodori tomaat met pesto 4,25
  • SOEP VAN HET SEIZOENSeizoensgebonden soep 4,25
  • KIPCOCKTAILFrisse cocktail met kip, ananas, komkommer en cocktailsaus5,50

Buikje rond

  • KIPSATÉ1 Stokje kipsaté, frietjes, kroepoek en satésaus8,50
  • HAMBURGER Broodje hamburger met tomaat, jonge kaas, sla, ketchup, mayonaise en frietjes8,50
  • FRITES MET SNACKFrietjes met appelmoes en een kroket, frikandel, kipnuggets of vegan nuggets6,50
  • FISH & CHIPS Witvis in een krokant jasje met ravigottesaus8,50
  • SPAGHETTIMet tomatensaus, rundergehakt en geraspte kaas8,50

Zoet feestje

  • BROWNIEMet kokosroom4,50
  • VERSE FRUITSALADE 4,50
  • KINDERIJSJE2 Bolletjes ijs met slagroom en spikkels4,50

Wijnkaart

Mousserend

  • Fletcher’s Cuvée | Bubbels | ChardonnayFruitig - aangename bubbel - soepel - frisse afdronk [Serveeradvies: als aperitief en bij feestelijke gelegenheden]5,50
  • MVSA | Cava Brut I Macabeo, Parellada, Xarel-lo Spanje, Penedès Rijpe meloen I Banaan I Groene appel I Fruitig I Elegant Serveersuggestie: Als aperitief, bij salades, vis en gevogelte 36,00
  • Pasqua I Prosecco Spumante Rosé I Glera, Pinot NoirItalië, Veneto Verfijnd bouquet | Frambozen | Fris | Fruitig Serveersuggestie: Als aperitief, bij kreeft-, krab en schaaldieren 6,80
  • Champagne Castelnau I Brut Réserve I Chardonnay, Pinot Meunier, Pinot NoirFrankrijk, Champagne Champagne met diepgang I Elegant I Lange afdronk Serveersuggestie: Als aperitief bij feestelijke gelegenheden, coquilles en rijke salades 78,00

Wit I Huiswijnen

  • Fletcher’s Cuvée | Sauvignon BlancElegant - citrus - floraal - levendig - fris [Serveeradvies: bij schaal- en schelpdieren, bij salades en als aperitief]5,00
  • Fletcher’s Cuvée | ChardonnayPeer - abrikoos - tropisch fruit - floraal - wit steenfruit - rond - vol [Serveeradvies: bij wit vlees, bij visgerechten en als aperitief]5,00
  • Fletcher’s Cuvée | Moelleux (zoet) | Chenin BlancRijp geel fruit - fris - zoet [Serveeradvies: als aperitief, bij pittige gerechten en bij desserts met ijs]5,00
  • Marina Lounge | Chardonnay/SémillonMeloen - limoen - perzik - citrus - banaan - fris - tropisch fruit [Serveeradvies: als aperitief, bij visgerechten en bij een feestelijke gelegenheid]6,00

Wit I Per glas

  • Stift Klosterneuberg | Klosterneuburg | Grüner VeltlinerOostenrijk, Niederösterreich Gele en groene appel I Citrustonen I Kruidig I Witte Peper Serveersuggestie: Bij lichte salades, vis, asperges en schnitzel 6,10
  • Borgo Conventi | Isonzo del Friuli | Pinot GrigioItalië, Friuli-Venezia Giulia Verfrissend I Witte bloesem I Rijpe peer Serveersuggestie: Als aperitief, bij visschotels en frisse salades 6,80
  • Wisdom Wines | Madame Wisdom | Chardonnay Verenigde Staten, California Rijpe appel I Ananas | Vanille I Macadamia I Boter I Houtgerijpt Serveersuggestie: Bij visschotels, gevogelte en rijke salades 6,10
  • Craggy Range | Te Muna Road Vineyard | Sauvignon BlancNieuw Zeeland, Martinborough Verkwikkende frisheid I Tropisch fruit I Minerale tonen Serveersuggestie: Bij schaal- en schelpdieren en gerechten met zachte geitenkaas 7,40

Wit I Per fles

  • Cruz del Castillo | Luna Verde | VerdejoSpanje, Rueda Wit fruit I Tonen van venkel I Impressie van appel en banaan Serveersuggestie: Bij wit vlees, pasta's en visgerechten 31,00
  • Calazul | Rías Baixas | AlbariñoSpanje, Rías Baixas Appel | Perzik | Peer | Elegant | Ziltig Serveersuggestie: Bij gegrilde vis, Oosterse gerechten, sushi en oesters 37,00
  • Schloss Reinhartshausen | Trocken | RieslingDuitsland, Rheingau Fris I Opwekkend I Zacht I Fruitig I Florale tonen Serveersuggestie: Bij schaal- en schelpdieren, gevogelte en pittige gerechten 39,00
  • M. Chapoutier | Domaine des Granges de Mirabel | Viognier Frankrijk, Rhône Floraal | Aromatisch | Abrikoos | Perzik | Marmelade Serveersuggestie: Bij salades en Oosterse gerechten 41,00
  • Edouard Delaunay | Charmont Blanc | ChardonnayFrankrijk, Bourgogne Complex I Elegant I Hazelnoot I Rond I Lange afdronk Serveersuggestie: Bij gegrilde vis, gamba's, curry en geitenkaas 46,00

Rosé

  • Fletcher’s Cuvée | CinsaultRijk - rode bes - peer - rond - vol [Serveeradvies: bij lichte maaltijden, bij salades en als aperitief]5,00
  • Pasqua | 11 Minutes | Corvina, Trebbiano, Syrah, CarménèreItalië, Veneto Rood fruit I Kersen I Frambozen I Kruidig Serveersuggestie: Als aperitief, bij antipasti, grillbereidingen en pasta's 7,00
  • Figuière | Magali Rosé | Cabernet sauvignon, Cinsault, Grenache noir, SyrahBleekroze | Rood fruit | Citrus | Grapefruit | Sappig | Fris 8,50

Rood I Huiswijnen

  • Fletcher’s Cuvée | MerlotZwarte bes - pruim - rijp fruit - rond - vol - soepel [Serveeradvies: als aperitief, bij koude vleeswaren en bij zachte kazen]5,00
  • Fletcher’s Cuvée | Cabernet SauvignonZwart fruit - zwarte peper - zacht - krachtig - hout [Serveeradvies: bij rood vlees, gestoofd vlees en hamburgers]5,00
  • DuCo | Cabernet Sauvignon, CarménèreIntens - fris - rijp rood fruit - zwarte bes - kers - chocolade - sappig [Serveeradvies: bij hamburgers, gegrild vlees en belegen kazen]6,00

Rood I Per glas

  • Pasqua | Desire Lush & Zin | PrimitivoItalië, Puglia Pruimen | Rood fruit | Koffie | Cacao | Kruidige tonen | Zachte tannine Serveersuggestie: Bij gegrild rood vlees, pastagerechten en pittige kazen 6,50
  • Cruz del Castillo | Rioja Crianza Tinto | TempranilloSpanje, Rioja Krachtig | Rond | Vanille | Rood fruit | Zachte tannine | Lange afdronk Serveersuggestie: Bij rood vlees, varkensvlees en aromatische kazen 6,90
  • Edouard Delaunay | Septembre Rouge | Pinot NoirFrankrijk, Bourgogne Aards | Kruidig | Frisse kersen | Bramen | Licht rokerig Serveersuggestie: Bij gebraden vlees, gevogelte, truffel, paté en wild 7,40

Rood I Per fles

  • Stift Klosterneuburg | Tattendorf | ZweigeltOostenrijk, Niederösterreich Rijpe kersen | Sappig | Aards | Elegant | Zachte tannine Serveersuggestie: Bij antipasti en gestoofd rundvlees 35,00
  • Joaquín Rebelledo | Valdeorras | MencíaSpanje, Valdeorras Harmonieus | Gebalanceerd | Soepel | Fruitig | Lange afdronk Serveersuggestie: Bij tapas, lamsvlees en gestoofde gerechten 38,00
  • Bodega Piedra Negra | Malbec Réserve | MalbecArgentinië, Mendoza Rode bessen | Kruidig | Zwarte peper | Chocolade | Koffie Serveersuggestie: Bij rib-eye steak en pastagerechten 40,00
  • Lomond | Cape Agulhas | SyrahZuid-Afrika, Cape Agulhas Specerijen | Viooltjes | Bramen | Elegant Serveersuggestie: Gegrild vlees, wild en gevogelte 41,00
  • Borie-Manoux | Château Beau-Site Saint-Estèphe | Bordeaux blendFrankrijk, Bordeaux Krachtig | Zwart fruit | Cederhout | Vol | Complex Serveersuggestie: Bij wild, gebraad, lamsvlees en oude kazen 56,00

Port

  • Bulas | White Port Portugal, Douro Noten | Citrus | Abrikoos | Evenwichtig | Fris Serveersuggestie: Als aperitief 4,60
  • Bulas I Ruby Port Portugal, Douro Fruitig | Krachtig | Vol | Zacht | Intens Serveeradvies: als aperitief en bij diverse kazen 4,60
  • Bulas I Tawny Port Portugal, Douro Fruitig | Stevig | Zoet | Fris Serveeradvies: bij desserts en diverse kazen 5,60

Sherry

  • Tenido I Pedro Ximénez Spanje, Jerez Rozijnen | Vijg | Pruimen | Stroperig Serveersuggestie: Bij dadels, nougat, geconfijt fruit en blauwe kazen4,10
  • Tenido I Sherry FinoSpanje, Jerez Milddroog | Amandelen | Hazelnoot Serveersuggestie: Als aperitief, bij borrelhapjes en lichte Oosterse gerechten4,10

Dessertwijnen

  • Châteaux Grand-Jauga I Sauternes Cuvée Prestige | Sauvignon Blanc, SémillonFrankrijk, Bordeaux Gedroogde abrikoos | Hazelnoot | Honing | Amandelen Serveersuggestie: Bij paté, blauwe kazen, vruchtentaart en ijs 8,10
  • M. Chapoutier I Banyuls Rimage Rouge | Grenache NoirFrankrijk, Languedoc Zondoorstoofd | Zeer fruitig | Cacao Serveersuggestie: Desserts met pure chocolade, rood fruit en blauwe kazen 7,60

Alcoholvrij

  • Appalina Sparkling Rosé | Pinot NoirZacht roze | Fijne mousse | Fris | Harmonieus | Rood fruit Serveersuggestie: Als feestelijk aperitief en bij lichte maaltijden 5,00
  • Artis I MerlotRobijnrood | Aromatisch | Bramen | Houttonen I Zachte tannine Serveersuggestie: Als aperitief, bij rundvlees, lam en gegrilde groenten 5,00
  • Artis | ChardonnayWitte bloemen | Peer | Perzik | Vanille | Getoast brood Serveersuggestie: Als aperitief, bij gegrilde zeevruchten en rijke salades 5,00

Even geduld a.u.b.
Resultaten worden ververst.

Wij gebruiken cookies

Deze website maakt gebruik van cookies. Zo kunnen we je de beste website ervaring bieden. In ons cookiebeleid lees je precies waar deze cookies voor gebruikt worden. Door op onderstaande button te klikken ga je akkoord met het gebruik van alle cookies zoals daar omschreven. Je kunt er ook voor kiezen om marketingcookies te weigeren, en ten alle tijden is het mogelijk om de cookies te verwijderen.

Doorgaan